Workshops programma

Workshops 1 en 11
Drie principes van werken aan waardecreatie
Bijzonderheden: deze workshop is gebaseerd op Hoofdstuk 8 uit ‘Nieuwe Business Modellen’ : Principes voor Waardecreatie.
Workshopgever(s): Geanne van Arkel en co-auteurs
Korte beschrijving: Meervoudig, gedeeld en collectief: drie principes die als een moreel kompas helpen om de koers te bepalen bij NBM. Hoe ‘werkt’ dat nou in de praktijk? Na een korte toelichting van deze drie principes met sprekende voorbeelden gaan we met elkaar interactief en praktisch aan de gang met aanvullende praktische beginselen, zoals ‘wek je creativiteit’, ‘laat je drijven door innerlijke overtuiging’, ‘werk integraal’, ‘neem eigenaarschap’, ‘cocreeer’, ‘werk met wat er is’, en ‘doe wat werkt’.
Capaciteit: voor deze workshops zijn 2 x 40 plaatsen beschikbaar
Locatie:Academiegebouw

Workshops 2 en 12
Passie, frustratie en ………..
Bijzonderheden: deze workshop is gebaseerd op Hoofdstuk 9 uit ‘Nieuwe Business Modellen’: Waardepropositie: vanuit waarden waarde creëren
Workshopgever(s): Erik van den Oord en co-auteurs
Korte beschrijving: In deze workshop ga je actief met je eigen waarden, focus en belangen aan de slag. Je gaat zien hoe je vanuit je eigenwaarde waarde kunt creëren. Zorg dat je conditie op peil is.
Capaciteit: voor deze workshops zijn 2 x 25 plaatsen beschikbaar
Locatie: Cervantes

Workshops 3 en 13
Beleef het klaverbladmodel
Bijzonderheden: deze workshop is gebaseerd op Hoofdstuk 10 uit ‘Nieuwe Business Modellen’: Waardepropositie: Werken aan een ontwerp.
Workshopgevers: Wim van Ernich en co-auteurs
Korte beschrijving: Centraal in het boek staat het klaverblad model. Een voor iedereen herkenbaar voorbeeld wordt gebruikt om het nieuwe model op een uitdagende wijze te ervaren.
Capaciteit: voor deze workshops zijn 2 x 25 plaatsen beschikbaar
Locatie: Domkerk

Workshops 4 en 14
Community: Zaken doen wordt leuk!
Bijzonderheden: deze workshop is gebaseerd op Hoofdstuk 11 uit ‘Nieuwe Business Modellen’: Community bouwen en onderhouden
Workshopgever(s): Liesbet Hanekroot en co-auteurs
Korte beschrijving: Wat is een community: gewoon een familie maar dan groter. Het is ook een leuke familie want zelfs de buren haken aan. We hebben immers een interessante business waar je happy van wordt. De business van de toekomst staat met samen doen. Goethe zei het al: “Een enkeling kan niets doen. Slechts als velen zich op het gunstige moment verenigen, zijn zij krachtig”.
Capaciteit: voor deze workshops zijn 2 x 45 plaatsen beschikbaar
Locatie: Domkerk

Workshops 5 en 15
(Zen en) De kunst van collectieve waardecreatie
Bijzonderheden: deze workshop is gebaseerd op Hoofdstuk 12 uit ‘Nieuwe Business Modellen’ : Waardecreatie-vergelijking.
Workshopgever(s): Derk Hueting en co-auteurs
Korte beschrijving: In deze workshop bouwen we samen een nieuw business model op voor een praktijk casus en laten zien hoe je de slotvraag kunt beantwoorden, nl. is de business levensvatbaar, volhoudbaar en circulair.
Capaciteit: voor deze workshops zijn 2 x 30 plaatsen beschikbaar
Locatie: Cervantes

Workshop 6
De levende NBM HUB
Workshopgever(s): Eric Mieras en Bas Rongen
Korte beschrijving: Wil je direct zelf aan de slag met een NBM?! In deze workshop onderzoeken we of het mogelijk is een levende, regionale NBM werkplaats (of HUB) te creëren waarin mensen die aan de slag gaan met een NBM elkaar kunnen ondersteunen. Om te inventariseren welke behoefte aan ondersteuning er bestaat doen we een marktspel. Dus: wil je tijd en energie investeren in NBMs in jouw regio, dan is dit de juiste workshop voor jou. Neem deel en krijg inzicht in de vraag en aanbod aan sociaal kapitaal in jouw regio.
Capaciteit: voor deze workshop zijn 30/50 plaatsen beschikbaar
Locatie: Domkerk

Workshops 7 en 17
Hybride Bankieren: geld voor gevorderden
Workshopgever(s): Jos Reinhoudt en Chriss van Pul
Korte beschrijving: Een kenmerk van Nieuwe Business Modellen is dat ze eerder gericht zijn op het creëren van meer dan de waarde van geld alleen. Maar geld is wel nodig om zaken te kunnen doen. Of toch niet? In het project Hybride Bankieren wordt onderzocht of het mogelijk is waarden te verhandelen met een mix van transactiemiddelen, zoals geld, uren, afval of energie. In de workshop laten we de resultaten van het onderzoek tot nu toe zien en spelen een simulatiegame. In de game kunnen we oefenen met de belangrijkste elementen van een Hybride Geld Systeem.
Capaciteit: voor deze workshop zijn 2x 90 plaatsen beschikbaar
Locatie: Cervantes

Workshop 8 
Nieuwe Makers in een Circulaire Economie
Workshopgever: Bas Luiting (BB Bricks)
Bas Luiting is redesigner en bezeten van 3D printers, circulaire economie en modulair construeren. In deze workshop neemt hij zijn publiek mee in een nieuwe maakwereld waarin afval als grondstof een grote rol speelt. Hij bedacht BB Bricks, een Lego look-a-like voor volwassenen, gemaakt van plastic afval.
Zie ook: www.luiting.nl
Capaciteit: voor deze workshop zijn 30 plaatsen beschikbaar
Locatie: Cervantes

Workshop 9
De kracht van delen
Workshopgever: Marieke Hart (Thuisafgehaald)
Korte beschrijving: Sociaal ondernemer Marieke Hart is gepassioneerd over de kracht van delen. Delen is het nieuwe hebben, is haar motto. Ook voor ondernemers is delen een kernwoord voor de toekomst. Er liggen kansen in de ‘sharing economy’. Ook het werken vanuit communities biedt veel potentie. Bij Thuisafgehaald ligt de focus op gezamenlijk waarde creëren vanuit lokale relaties, om zo te werken aan sociale en ecologische duurzaamheid. Tijdens haar workshop deelt Marieke Hart de ervaring van Thuisafgehaald, een van de grootste deelplatformen van Nederland. Ook gaat ze met deelnemers in op de kansen die de groeiende sharing economy hen te bieden heeft.
Zie ook: www.thuisafgehaald.nl
Capaciteit: voor deze workshop zijn 50 plaatsen beschikbaar
locatie: Academiegebouw

Workshop 10
Human Capital: talent als business model
Workshopgever(s): Ellen Tacoma en Maria van der Heijden (Women on Wings)
Korte beschrijving: Women on Wings heeft een team van 65 ervaren managers en ondernemers die pro deo hun talent doneren aan ondernemers op het platteland van India. In ruil daarvoor krijgen experts een unieke real life experience in een totaal andere omgeving. Doel is 1 miljoen banen te creeren voor vrouwen. In deze workshop vertellen wij alles over ons nieuwe businessmodel, waarin ruilen en delen centraal staat.
Zie ook: www.womenonwings.com
Capaciteit: voor deze workshop zijn 40 plaatsen beschikbaar
Locatie: Academiegebouw

Workshop 11
Workshoptitel: Radicaal innoveren van organiseren
Workshopgever:Erik Soonieus
Korte beschrijving: Uber heeft de taxibranche radicaal geinnoveerd. AirBnB deed datzelfde voor de hotelbranche. Beide platforms maakten diensten beschikbaar die individuen net zo goed kunnen aanbieden als organisaties. Part-up zet nog een stap verder en wil organiseren zelf radicaal innoveren door het matchen van mensen met wensen, talenten en middelen. Met de huidige technologische mogelijkheden kunnen we dit organiseren prima automatiseren. In de workshop staan we stil bij de essentie van organiseren en hoe Part-up dit radicaal wil innoveren. Zie ook: www.part-up.com
Capaciteit: voor deze workshop zijn 30 plaatsen beschikbaar
locatie: UCK

Workshops 18
I-DID/Slow Fashion movement
Workshopgever: Mireille Geijsen/en of Ellen de Jong
Korte beschrijving: De -DID/Slow Fashion movement re-designt, in samenwerking met Nederlandse modelabels, overschot uit de mode-industrie zoals restanten, overstock en restafval tot prachtige producten in haar MVO-atelier. Een atelier waar mannen en vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in ruil voor productie, een gratis vakopleiding tot kleermaker/naaister en een empowerment traject krijgen.
Capaciteit: voor deze workshop zijn 30 plaatsen beschikbaar
locatie: UCK

Workshops 19
BOERzoektBUUR en geldGROENwassen
Workshopgever(s): Anne Stijkel
Korte beschrijving: Sinds 2008 staat BOERzoektBUUR voor een duurzame en wederkerige verbinding tussen boeren en buren middels zonnepanelen. Buur investeert voor, in ruil voor waardebonnen (voor producten en diensten) met een bonus; boer profiteert direct van lagere energierekening en van klantenbinding. Milieu is de dankbare derde. GeldGROENwassen is sinds 2013 de ‘stadse’ variant, tussen MKB-er en klant. Warme crowdfunding die draait om vertrouwen. Wanneer werkt het wel/niet? Zie ook: www.boerzoektbuur.nl en www.geldgroenwassen.nu
Capaciteit: voor deze workshop zijn 30 plaatsen beschikbaar
Locatie:

Workshop 20
Hoe benut je verborgen kennis? Zeven lessen van Deell.
Workshopgevers: Edo Plantinga (Deell)
Korte beschrijving: Deell stimuleert professionals om hun talenten en kennis te delen in korte workshops. De aanpak maakt tegelijkertijd energie en passie los in organisaties. Waarom werkt Deell? We delen de geheimen en we gaan op zoek naar verdieping. Zie ook: www.deell.eu
Capaciteit: voor deze workshop zijn 30 plaatsen beschikbaar
Locatie: UCK

Workshop 21
Boeren, burgers en business samen aan het stuur
Workshopgever: Walter Halberstadt (beebox)
Korte beschrijving: Het beste wat biologisch Nederland te bieden heeft, bij je thuisbezorgd door je lokale beebox ondernemer. Een integrale business case, waar de boer, de burger en de business samen de vruchten van plukken. Zie ook: beebox.nl
Capaciteit: voor deze workshop zijn 40 plaatsen beschikbaar
Locatie: Cervantes

 

workshop 22
Stadslandbouw
workshopgever: Jan Willen van der Schans
Korte omschrijving: Aan de hand van Green deal stadslandbouw en andere projecten wordt een aantal verdienmodellen stadslandbouw geïntroduceerd. Van de deelnemers wordt dan gevraagd met eigen voorbeelden te komen die men moet duiden aan de hand van de begrippen die daarvoor eerst kort even besproken zijn. Zijn deze verdienmodellen slechts gebaseerd op één enkele waarde of zijn er meerdere transactiemiddelen mogelijk, d.w.z. kan met betalen met geld, maar ook met groenten, diensten, energie, tijd, et cetera?

Capaciteit: voor deze workshop zijn 40 plaatsen beschikbaar
Locatie: Domkerk

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.