The Best of City Transitions…

The best of City Transitions: Nijmegen
Nijmegen is benoemd tot European Green Capital 2018 omdat de stad in staat is gebleken alle partijen in de stad te bundelen op duurzame thema’s.
De schaalgrootte van de stad is daarvoor ideaal gebleken, volgens Michiel Hustinx, programmamanager duurzaamheid van de gemeente. Met 180.000 inwoners is iedereen voor elkaar aanspreekbaar, van wethouder tot directeur tot deelnemer aan een circulair burgerinitiatief. Lees meer…

 

In het kader van het seminar: “The City as a Businessmodel”, 4 oktober in Nijmegen publiceert p-plus een aantal interviews met de deelnemers/keynotes of presentatoren van de sessies.

The best of City Transitions: Antwerpen

In een compleet nieuwe wijk van Antwerpen helpt slimme technologie om de bewoners deel te laten nemen aan de circulaire economie. Projectcoördinator Gabrielle van Zoeren bouwt beloningen in het slimme systeem in, waardoor er meer afval wordt gecomposteerd en meer eigen duurzame energie wordt opgewekt. Bewoners kunnen de bonus zelf houden of inzetten voor het financieren van gezamenlijke wensen. Antwerpen staat hiermee te boek als een prachtig voorbeeld van burgerparticipatie. Lees verder…

 

The best of City Transitions: Maribor

Maribor in Slovenië is een goed voorbeeld van een stad in duurzame transitie, die een achterstand op steden in West-Europa weet om te zetten in een voorsprong.
“Onze overheidsdiensten zijn nog  sterk, taken zijn niet geprivatiseerd. Door deze diensten te koppelen kunnen we nu resultaten bereiken in de circulaire economie”. Dat zegt Igor Kos  (1970), die het instituut Wcycle leidt, dat alle stadsdiensten met elkaar wist te bundelen. Verder lezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.