Symposium Hybride Bankieren

SEMINAR HYBRIDE BANKIEREN

Een onderzoeksproject naar betalen met meer dan geld alleen

Donderdag 18 juni 2015
Auditorium Hoofdkantoor ABN Amro – Amsterdam
Kosten: € 10,— inschrijfgeld (niet restitueerbaar)
Is het mogelijk om naast geld ook te betalen met tijd, kilometers of met afval? Tegelijkertijd. Niet door eerst dat afval weer te ‘vertalen’ in geld, maar door elkaar heen en complementair. Wat betekent het om transacties waarin gewerkt wordt met meer dan een waarde te organiseren? Wat zijn de voorwaarden, bouwstenen en spelregels voor een dergelijk systeem? Het project Hybride Bankieren (HB) is opgezet om dit te onderzoeken.

Vanuit de Nijmegen School of Management (Radboud Universiteit) wordt door Prof. Dr. J. (Jan) Jonker sinds 2014 met zijn team onderzoek gedaan naar deze vragen. Eerst naar al bestaande denkbeelden en initiatieven rond ‚alternatief geld’. Dit heeft geresulteerd in een basis-model met de bouwstenen voor Hybride Bankieren. Door middel van twee real-life pilots in Arnhem en Nijmegen in het voorjaar van 2015 is vervolgens geprobeerd een antwoord te vinden op de vragen hoe mensen een dergelijk systeem gebruiken. Die pilots geven inzicht in de echte praktijk van alledag.

Het onderzoek is nog niet af maar de resultaten van deze eerste twee fasen onderzoek willen we graag met u delen. Bent u nieuwsgierig geworden? Tijdens het (middag) seminar op 18 juni 2015 worden de voorlopige resultaten van dit onderzoeksproject gepresenteerd. Het seminar zal plaatsvinden op het hoofdkantoor van de ABN Amro in Amsterdam. Deelnemers ontvangen een Working Paper met de voorlopige resultaten van dit onderzoek. De (inschrijf)kosten bedragen € 10,—. Deze kosten zijn niet restitueerbaar. Na inschrijving ontvangt U op een later moment het programma voor het seminar. U kunt zich hier aanmelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.