Schrijfweekenden NBM Template

De afgelopen negen jaar zijn we met hulp van honderden mensen in de gelegenheid geweest drie bestsellers rond duurzaamheid te maken. Dat waren ‘Duurzaam Denken Doen (2010 – 16.000 exemplaren), ‘Nieuwe Business Modellen (2014 – 11.000 exemplaren tot nu toe) en ‘Circulair Organiseren (2018 – ruim 6000 exemplaren en downloads sinds de lancering op 17 april 2018).

In het kader van het keuzevak ‘Duurzaam Ondernemen’ – waarin studenten in zeven weken een business model ontwikkelen – hebben Niels Faber en Jan Jonker met hulp van Moniek Kamm en Ivo Kothman het afgelopen jaar een Business Model Template (BMT) ontwikkeld. Met dat BMT in de hand kunnen mensen drie basistypen BM ontwikkelen: community, circulair en (in ontwikkeling) platform.

Het BMT is ons antwoord op het Business Model Canvas (BMC) dat in pakweg 18 jaar een dominante plek in een schier eindeloze serie opleidingen en praktijken heeft verworven. We moeten gewoon van dit lineair puur financieel gedreven BMC af en dat vervangen door het BMT.

Op de hoogte blijven van deze ontwikkeling?  Stuur een mail naar info@nieuwebusinessmodellen.nl of abonneer u op de nieuwsbrief.

Verdere informatie kunnen de schrijvers hier lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.