(Bijna) Alleen voor studenten bedrijfskunde | Radboud Universiteit Nijmegen

NO WASTE Hackathon op 17 & 18 oktober 2019.

Deze is onderdeel van het derdejaars keuzevak ‘Duurzaam Ondernemen’ van de RU, Faculteit der Beleidswetenschappen. Dit populaire vak draait al veel langer, maar het is de tweede keer dat we het in deze opzet geven.

Het vak start formeel op 5 september a.s. en bestaat uit 7 hoorcolleges en 5 voorbereidende werkcolleges. Het staat open voor alle studenten die studeren aan de RU. Er is ruimte voor max. 90 studenten.
De werkcolleges zijn qua aantal en omvang beknopt gehouden zodat er programmatisch voldoende ruimte blijft voor de Hackathon, in feite een uitgebreide workshop.

Dit jaar wordt gewerkt aan een opdracht rond één van de volgende thema’s: (a) kunststof, (b) CO2 of (c) plastic flessendoppen. Binnen twee dagen moeten de studenten in teams van vijf personen een duurzaam businessmodel ontwikkelen dat een mogelijke oplossing biedt voor het probleem van hun externe opdrachtgever.
Dit doen ze aan de hand van het speciaal ontwikkelde Business Model Template (BMT). De vraagstukken waar zij zich dit jaar over buigen zijn tot stand gekomen in samenspraak met AVR/AVI, Cirkelwaarde, Wasteboards/Nedvang. Wij zijn hen daar zeer erkentelijk voor. Studenten werken dus aan echte en maatschappelijk relevante vraagstukken.
Aan het eind van de Hackathon op vrijdag 18 oktober 2019 in de namiddag ( start 15.00 uur) presenteren de studenten in de aula van het Kandinsky college hun inzichten, uitkomsten en het door hen ontwikkelde Businessmodel. Tijdens deze bijeenkomst is er een korte presentatie van het boek, het werkboek en hoe deze zijn toegepast in de Hackathon. Na juryberaad en een publieksstemming wordt bekend gemaakt welke van drie finalisten het beste business model heeft ontwikkeld.
We sluiten af met een feestelijk samenzijn in het LAB van  Landgoed Grootstal te Malden.
Er is nog plaats voor een beperkt aantal buitenstaanders tijdens de presentaties en de afsluiting.  De kosten voor deelname  aan deze middag bedragen € 15,– te voldoen bij aanmelding.
Aanmelden kunt u hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.